Pokemon er en mediefranchise, der ejes af The Pokémon Company, et japansk konsortium bestående af Nintendo, Game Freak og Creatures. Franchisen fokuserer på fiktive væsner kaldet “Pokémon” og sporten at fange dem.

Pokémon-serien begyndte med udgivelsen af Pocket Monsters Red og Green i Japan i 1996. Disse spil blev senere udgivet som Pokémon Red og Blue i Nordamerika, Europa og Australien. En tredje version, Pokémon Yellow, blev udelukkende udgivet i Japan. Den første generation af spil introducerede 151 Pokémon-arter.

I 2003 blev anden generation af spil udgivet med Pokémon Ruby og Sapphire til Game Boy Advance. Disse spil blev senere udgivet som Pokémon Emerald. Et andet spil, Pokémon Colosseum, blev udgivet til Nintendo GameCube. Det introducerede Shadow Pokémon, som er en type Pokémon, der er blevet ødelagt af Cipher og ikke kan helbredes tilbage til normal tilstand.

Den tredje generation af spil fulgte i 2005 med udgivelsen af Pokémon Diamond og Pearl til Nintendo DS-systemet. Ligesom FireRed og LeafGreen før dem er disse spil baseret på en forbedret genindspilning af de originale japanske spil. Der blev lavet to versioner af dette spil: Diamond Version og Pearl Version. Der blev også udgivet et andet spil kaldet Pokèmon Battle Revolution, som også var til Nintendo DS-systemet; det er et 3D-kampspil, hvor du skal kæmpe mod andre trænere på forskellige steder. I 2007 blev der annonceret et nyt spil til. 

I 2010 blev der annonceret endnu et forbedret remake til Nintendo DS, som hedder “Pokémon Black” og “White”. Disse spil foregår i en ny region, der kaldes Unova 

En ny tilføjelse til serien er PokéPark Wii: Pikachu’s Adventure, som er til Wii-systemet, det er et action-eventyrspil, hvor du spiller som Pikachu, der forsøger at redde forskellige andre pokemon fra et ondt firma.. 

Write A Comment