De første mennesker i rummet var de russiske kosmonauter Yuri Gagarin og Alexei Leonov. De blev efterfulgt af de amerikanske astronauter Alan Shepard og Neil Armstrong. Den første person, der gik på månen, var Armstrong.

Siden da har folk fra mange lande været i rummet. De har blandt andet været Kina, Indien, Japan og den Europæiske Rumorganisation. I alt har over 550 personer fra 38 lande besøgt rummet.

Der har været mange vigtige begivenheder i rumforskningens historie. Blandt disse kan nævnes Sovjetunionens opsendelse af den første kunstige satellit, Sputnik 1, i 1957, Yuri Gagarins første menneskelige rumflyvning, ligeledes i 1961, og de amerikanske astronauters første månelanding i 1969.

Rumforskningens historie har været præget af både tragedie og triumf. Den 28. januar 1986 gik den amerikanske rumfærge Challenger i stykker 73 sekunder efter opsendelsen og dræbte alle syv besætningsmedlemmer om bord. I 2003 gik en anden amerikansk rumfærge, Columbia, i opløsning under en genopstart, og alle syv besætningsmedlemmer blev dræbt.

På trods af disse tragedier er rumforskningen fortsat. I de seneste år har der været en række vellykkede missioner til Mars, herunder Marsroverne Spirit og Opportunity. Mars Science Laboratory Curiosity-roveren er i øjeblikket i gang med at udforske Mars’ overflade.

I 2015 meddelte den amerikanske rumfartsorganisation NASA, at den havde fandt beviser for vand på Mars. Dette er en vigtig opdagelse, da det tyder på, at der kan være liv på planeten.

Udforskning af rummet er en vigtig del af menneskets historie. Den har ført til mange videnskabelige opdagelser og teknologiske fremskridt. Den har også inspireret folk til at drømme om mulighederne for liv på andre planeter.

Comments are closed.