Australien er et land og et kontinent omgivet af det indiske ocean og Stillehavet. De største byer – Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth og Adelaide – ligger ved kysten. Hovedstaden, Canberra, ligger inde i landet. Landet er kendt for sit vanskelige terræn, men også for sine strande, regnskove og den øde Outback. Den australske kultur er mangfoldig og unik med påvirkninger fra britiske, irske, skotske og asiatiske kulturer.

Befolkning og sprog
Australien har en befolkning på over 24 millioner mennesker. Det officielle sprog er engelsk. Der er dog også mange mennesker, der taler mandarin-kinesisk, vietnamesisk, hindi og arabisk.

Geografi
Australien er verdens mindste kontinent, men det sjettestørste land. Terrænet er varieret med regnskove i nord, ørkener i midten og bjerge i sydøst. Great Barrier Reef ud for den nordøstlige kyst er verdens største koralrevssystem.

Klima
Klimaet i Australien varierer afhængigt af regionen. Generelt er den nordlige del tropisk og den sydlige del tempereret. Klimaet i det indre af landet er tørt til halvtørt. Hvis du synes alt om Australien er spændende, ligesom jeg gør, så kan du læse mere om rejser til australien med dansk rejseleder. Det ville være smart.

Økonomi
Australien har en stærk økonomi, der er drevet af minedrift (bl.a. jernmalm og kul), landbrug (bl.a. hvede og uld), turisme (bl.a. surfing og spil), tjenesteydelser (bl.a. finans), fremstillingsvirksomhed (bl.a. biler) og international uddannelse.

Australien er et fascinerende land, der har meget at tilbyde besøgende. Der er meget at udforske i Australien, lige fra den fantastiske naturlige skønhed til den rige kultur og historie. Uanset om du er interesseret i at nyde solen på en af de mange strande eller tage en tur gennem den australske outback, kan du helt sikkert finde noget, der vækker din interesse Down Under.

Comments are closed.